HR tipy a inspirace

Image
karta pluxee

HR tipy a inspirace

Limit pro volnočasové benefity na rok 2025

Benefity jsou jedním ze střípků do celé mozaiky spokojenosti zaměstnanců. Ovšem jedním z těch důležitých, zvláště pokud je řeč o volnočasových benefitech. Nová legislativa je od ledna 2024 zastropovala, limit se ale bude valorizovat. Jeho nová výše pro rok 2025 je už známá, bude o téměř 1300 korun vyšší.

Přečtěte si více
Image
platba kartou

HR tipy a inspirace

Mírný, ale setrvalý růst. Tak by se dal charakterizovat trend ve vývoji cen obědů již od loňského roku. Oproti minulosti se však zásadně promíchalo pořadí, speciálně v létě. První příčka patří od června Jihočeskému kraji. V srpnu zde průměrná cena oběda přesáhla částku 213 korun. Praha je s cenou 200 korun až šestá. Celkově je průměrná cena zhruba 195 korun. Vyplývá to z transakcí stravenkovými kartami společnosti Pluxee, největšího poskytovatele benefitů v ČR.

Image
terminál

HR tipy a inspirace

Ceny obědů v prvních pěti měsících letošního roku mírně kolísaly, v některých regionech klesaly. Oproti minulosti se však zásadně promíchalo pořadí. Praha s průměrnou cenou oběda 198,20 Kč v květnu držela až pátou příčku. Předstihl ji dokonce i Ústecký kraj. Prvenství patří Středočeskému kraji s průměrnou cenou oběda 207,53 Kč. Vyplývá to z transakcí stravenkovými kartami společnosti Pluxee, největšího poskytovatele benefitů v České republice.

Image
platba stravenkovou kartou

HR tipy a inspirace

Dobám, kdy zaměstnavateli stačil jeden univerzální balíček benefitů, nenávratně odzvonilo. Ve firmách se nyní potkává hned několik generací, z nichž každá vyrostla v jiné době, má jiná očekávání a priority. Zaměstnavatelé tomu musí přizpůsobit své strategie. Mimo jiné i v oblasti zaměstnaneckých benefitů. Zde si totiž každá generace zakládá na něčem jiném. To ukázal i aktuální průzkum postojů k benefitům, který pro společnost Pluxee, stejně jako v letech 2022 a 2023, zpracovala agentura Ipsos. Kromě postojů zaměstnanců ovšem ve změnách určitou roli sehrála také nová legislativa.

Image
Ceny obědů narazily na svůj strop

HR tipy a inspirace

Společnost Sodexo Benefity/Pluxee, největší poskytovatel zaměstnaneckých benefitů v ČR, realizovala ve spolupráci s výzkumnou agenturou Ipsos průzkum zaměřený na podporu stravování zaměstnanců. Co se z průzkumu dozvíte?

Image
5 tipů, jak efektivně motivovat zaměstnance

HR tipy a inspirace

Motivovaní zaměstnanci jsou snem každé firmy. Odvádějí skvěle svou práci, na pracovišti šíří dobrou náladu, jsou proaktivní a výkonní. Takové lidi prostě chcete! Většina zaměstnanců je ale nejvíce namotivována během prvního roku v novém zaměstnání, pak jejich přirozená chuť do práce upadá a jejich produktivita a spokojenost klesá. To ale jako leader můžete změnit. Máme pro vás 5 zaručených tipů, které vám pomohou vrátit do vašeho týmu tu správnou motivaci a chuť se posouvat dál.

Image
Podcast Po HRstech: Jak se udržovat v dobré kondici při sedavém zaměstnání?

HR tipy a inspirace

Události posledních měsíců přinesly mnoho podnětů ke změnám fungování pracovních i osobních vztahů. Připravili jsme proto nový podcast Po HRstech, kde se můžete inspirovat názory a zkušenostmi odborníků, jak čelit novým výzvám. Těšit se můžete na pravidelné rozhovory o HR, businessu, osobním rozvoji a mnohém dalším.

Image
Podcast Po HRstech: Jak se udržovat v dobré kondici při sedavém zaměstnání?

HR tipy a inspirace

Hostem druhého dílu podcastu Po HRstech se stal Milan Pařil, certifikovaný kouč na metodu Gallup a Barrett a zakladatel společnosti Inpram, která pomáhá ve firmách rozvíjet talenty. V rozhovoru nastínil, jak by mělo vypadat efektivní vzdělávání zaměstnanců, i jak je motivovat k tomu, aby se těchto programů dobrovolně účastnili. Přečtěte si ochutnávku rozhovoru, který si můžete poslechnout na platformách Spotify nebo Apple Podcast.

Image
Podcast Po HRstech: Jak se udržovat v dobré kondici při sedavém zaměstnání?

HR tipy a inspirace

Do třetího dílu našeho podcastu Po Hrstech jsme pozvali Vladimíra Kleschta, headhuntera, zakladatele společnosti Engage Advisory a v neposlední řadě také pořadatele vyhledávané konference EVOLVE! Summit. Dozvěděli jsme se, jaký je rozdíl v náboru lidí u nás a v zahraničí, podle čeho vybírají firmy ideální zaměstnance a jak dostat nejlepší světové speakery do České republiky na konferenci. Přečtěte si ochutnávku rozhovoru, který si můžete poslechnout na platformách Spotify nebo Apple Podcast.

Image
Podcast Po HRstech

HR tipy a inspirace

Hostem čtvrtého dílu podcastu Po Hrstech se stala známá koučka a lektorka Janka Chudlíková. Můžete ji znát nejen z Youtube a jejího podcastu, ale i z pořadu Tlouštíci, který vysílala TV Prima. S Jankou jsme si povídali o flexibilní pracovní době, motivaci, úloze manažerů a HR a také o tom, zda se dají plnit sny v korporátu. Přečtěte si ochutnávku rozhovoru, který si můžete poslechnout na platformách Spotify nebo Apple Podcast.

Image
Příběhy firem: Jak jim Dárkový Pass pomohl zlepšit business

HR tipy a inspirace

V současné době čím dál více firem řeší, jak zvýšit prodeje svých služeb a produktů. Řešení je mnoho, mezi ty nejefektivnější úspěšní podnikatelé uvádějí: 1) motivovat obchodní partnery k větším prodejům 2) zlepšit zákaznickou zkušenost tak, aby se zákazníci stále vraceli. Zní to snadno, v praxi to ale může zabrat spoustu času a výdajů – tedy pokud nepoužíváte motivační poukázky Dárek Pluxee.

Image
Podcast Po HRstech: Jak se udržovat v dobré kondici při sedavém zaměstnání?

HR tipy a inspirace

Hostem 6. dílu podcastu Po HRstech se stal Tomáš Zetek, který v současné době pracuje jako terapeut a kouč. Nebývalo tomu tak ale vždy. Dříve měl velmi úspěšnou kariéru jako marketingový manažer. Co se stalo, že svou slibnou kariéru opustil? Přišla osobní krize. V rozhovoru si povídáme o vyhoření a o tom, co dělat, abychom mu předešli. Přečtěte si ochutnávku rozhovoru, který si můžete poslechnout na platformách Spotify nebo Apple Podcast.

Image
Podcast Po HRstech: Jak se udržovat v dobré kondici při sedavém zaměstnání?

HR tipy a inspirace

Pozvání do 7. dílu podcastu Po HRstech přijal chirurg Tomáš Šebek, který se zúčastnil několika misí Lékařů bez hranic a o každé z nich napsal knihu. Všechny jeho knihy se umístily na předních příčkách prodejnosti. Kromě toho je spoluzakladatel služby uLékaře.cz. V rozhovoru si povídáme o pohybu v práci i mimo ni, o zdravém životním stylu či o tom, jak překonat strach. Přečtěte si ochutnávku rozhovoru, který si můžete poslechnout na platformách Spotify nebo Apple Podcast.

Image
Nestíháte nakoupit vánoční dárky? Máme pro vás zaručený tip

HR tipy a inspirace

Pokud patříte mezi ty, kteří nakupují vánoční dárky na poslední chvíli, máme pro vás tip, jak je pořídit rychle, snadno a výhodně. Navíc vám můžeme slíbit, že obdarované opravdu potěšíte, protože jim dáte možnost vybrat si dárky podle sebe. Co k tomu budete potřebovat? Flexi Pluxee a pár minut na nákup dárkových poukázek – ty podle výzkumu agentury B-inside touží pod stromečkem najít víc něž 60 % Čechů.

Image
Podcast Po HRstech: Jak se udržovat v dobré kondici při sedavém zaměstnání?

HR tipy a inspirace

Pozvání do dalšího dílu podcastu Po HRstech přijala Eva Procházková, která se zaměřuje na poradenství v oblasti pracovního práva a vztahů mezi korporacemi a členy statutárních orgánů. Eva od roku 2007 spolupracuje s advokátní kanceláří Weinhold Legal a také patří mezi zakládající členy Czech Employment Lawyers Association. V rozhovoru se dozvíte, jaké nejčastější spory nastávají v pracovním prostředí a na co si dávat pozor při propouštění zaměstnanců. Přečtěte si ochutnávku rozhovoru, který si můžete poslechnout na platformách Spotify nebo Apple Podcast.

Image
BUDDY SYSTEM aneb jak začlenit nováčky do kolektivu

HR tipy a inspirace

Adaptace nových zaměstnanců ve firmě je klíčová nejen pro samotné nováčky, kteří se snaží během prvních měsíců zorientovat v neznámém prostředí, ale i pro jejich kolegy a firmu jako takovou. Pokud se totiž nepodaří nováčka dobře a rychle začlenit, často se to odrazí na výsledcích jeho práce anebo může odejít během zkušební doby a proces hledání pro firmu začne na novo. Nastavení dobrého onboarding procesu je proto naprosto zásadní. Nám v Pluxee již několik let funguje tzv. Buddy System, díky němuž je adaptace úspěšná a snadná.